Wat: Jongerenclub 13+ jaar die de Ingegno Maker Space gebruiken om hun eigen maakprojecten uit tewerken. Gestuurd door Saya en Sara die hun eigen gekke/innovatieve/uitdagende projecten uitwerken, en onder het wakend oog van een vrijwilliger. Creatief, innovatief en leuk!

Wanneer: De Club is momenteel gestopt. Wil je zelf projecten maken, contacteer ons om te weten wanneer het makerlab beschikbaar is!

Waar: Antoon Catriestraat 6, 9031 Drongen, in het kids maker space van Ingegno.

Prijs: Elk lid (35 EUR voor een jaar) van 13+ kan gratis deelnemen, plaatsen beperkt, minstens 50% meisjes, wees er vlug bij. Materialen aan kostprijs na akkoord door ouders (geen verborgen kosten).

Reserveer: Reserveer je plaats najaar 2017 via het evenement . Zolang er plaatsen zijn kun je reserveren.

Reserveer je plaats voorjaar 2018 via het evenement . Zolang er plaatsen zijn kun je reserveren.

In Detail:
Van en door jongeren, begeleid door de Creatieve STEM.

YoungRebels_4

Het is de bedoeling je eigen maak project uit te werken in een losse groepssfeer. Samen is immers leuker dan alleen. Een wandelassistent? Een Halloween spin? Een sprekende hoed? Een lichtgevende prinsessenjurk?

Ben je een jongere 13+ en heb je interesse om mee te doen? Mail ons via de Fablabkids uitbaters die ons ook zullen ondersteunen: benny.malengier@gmail.com of mcristina.ciocci@gmail.com.

Sara en Saya willen absoluut voldoende meisjes warm maken voor maak-activiteiten. De helft van de plaatsen is dan ook voorbehouden voor meisjes.

Praktisch:

  • Het is de bedoeling dat de club 1 keer per maand samenkomt in het weekend.
  • Prijs: voor de verzekering moeten de kinderen lid van de vzw worden (35 Eur voor een jaar). De rest hangt af van de materialen die de kinderen gebruiken. Kinderen kunnen kiezen om elk iets gelijkaardigs te maken, of samen te werken. Het is de bedoeling zoveel mogelijk gratis restjes te gebruiken die in het fablab aanwezig zijn. In de praktijk zou dat moeten betekenen dat enkel batterijen en grotere elektronica bij te betalen zijn.
  • Aantal: max 10 kinderen. We mikken erop dat de helft van de groep meisjes zijn.
  • Reserveer via het evenement: Binnekort