3D printer Prusa i3

Het Toestel

Dit is een zelf gebouwde Prusa i3. Deze machine is er vooral om PLA te kunnen drukken. Kan evenwel alle filamenten aan die 3mm dik zijn. Is minder nauwkeurig dan de Replicator op dit moment. Momenteel beschikken we over transparant, wit, en Light-in-the-Dark PLA filament.

Je kan deze printer ook huren voor 39 Eur/dag. Je dient dan wel eerst met je eigen PC te komen. Installeer vooraf Cura en Printrun. Kun je ermee overweg dan kun je hem huren, anders dien je  eerst een hands-on sessie te volgen van 1u30. Deze is gratis is voor leden, anders 50 Eur.

20140503T210020007_1 20140503T181944011

Werkwijze

Maak een STL file van je ontwerp. Probeer thuis al eens met Cura te slicen, en bekijk resultaat van slicen in een gcode viewer, bv http://gcode.ws. Printen op de replicator gebeurt met de gcode van Cura (vraag ons profiel file indien je thuis wil slicen).  Drukken gebeurt door de gcode in pronterface te laden ter plekke en naar de printer te sturen. Het is belangrijk dat de eertse drie lagen goed zijn, dus minstens wachten tot deze geprint zijn.

Boeken

Je kan dit toestel boeken om hem te Drongen te gebruiken. Prijs is op basis van het gedrukte gewicht (zoals berekend in Cura). Let op, 3D drukken is traag! Boek dus voldoende tijd zodat jouw print af geraakt. Duurt je print langer dan 2 uur, dan komt er een toeslag bij van 5 Eur/uur.