OpenLab is een moment waarop je het lab kunt gebruiken. We staan present op TWEE locaties: Ingegno Maker Space Drongen, en Ingegno@Bulb Werkhuis Gent.

Gedurende Corona beperking is reservatie via onderstaande kalenders is VERPLICHT! Dit om de afstandsregels te kunnen verzekeren. Mondmaskers zijn ook verplicht.

OpenLab te Ingegno Maker Space, Drongen

Op donderdagavond en zaterdag namiddag volgens onderstaande kalender. Een reservatie wordt automatisch goedgekeurd, je krijgt geen verdere bevestiging van ons. Kom je toch niet? Laat het weten aan info@decreatievestem.be

Beveiligingscode:
security code

Vul de beveiligingscode in:

Reservatie Indienen

OpenLab te Ingegno@Bulb Werkhuis, Gent

Binnenkort meer info over den openlabs te Bulb. Wil je info? Mail naar info@decreatievestem.be

Algemene Info

  • Iedereen tussen 6j en 99j welkom.
  • Breng je laptop mee!
  • Bij aankomst: Je moet ons huisreglement ondertekenen als je van de Maker Space gebruik wilt maken. Je doet dit bij de start van je bezoek door het logboek te ondertekenen.
  • De vrijwilligers dragen een badge. Spreek ze aan!
  • De hoofdvrijwilliger is de baas. Volg zijn/haar aanwijzingen op! Bij niet opvolgen wordt je de toegang tot het lab geweigerd!
  • Je kan gebruik maken van de tools om je eigen projecten te realiseren. De aanwezige vrijwillige begeleider houdt een oogje in het zeil en helpt waar nodig.
  • Je brengt je eigen verbruiksmateriaal mee. Sommige zaken kun je ter plekke kopen, je betaalt dan cash. Er is geen garantie dat alles aanwezig is (we hebben weinig stock). Overschotjes kunnen gratis gebruikt worden indien de hoofdvrijwilliger daarmee instemt.
  • Bijna alle machines en tools zijn ter beschikking. De regel bij gebruik toestellen is “First come, first served”. Bij meerdere vragen, een job per persoon (dus niet meerdere laseropdrachten als iemand anders ook laser wil gebruiken!).

Open Atelier De Krook – Centrum Gent

Er zijn soms openlabs in Bibliotheek de Krook met fablabtoestellen. Zie de website van De Krook.

Vrije inloop, gratis

Maker Wie? FabLab Wat?

De Ingegno Maker Space is een makerspace voor kinderen vanaf 6 jaar te Gent , ondersteund door De Creatieve STEM VZW. In de Ingegno Maker Space zijn er fablabmomenten waarbij iedereen welkom is, workshops met inschrijving voor alle leeftijden en clubs voor kinderen tussen 5j en 13j.

De Ingegno Maker Space promoot wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) ter ondersteuning van de ontwikkeling van kinderen vanaf 6 jaar, om hun aangeboren capaciteit voor spel, creativiteit en innovatie te kanaliseren in productontwikkeling en entrepreneurschap.

Een vrijwilliger van de VZW biedt ter plaatse advies bij 3D-printen, elektronica, Arduino, houtbewerking, laser cutting, programmering, little bits, naaien, knutselen en het maken van alle soorten!

Little bits project maken met papa. Super!

CreaBotLab

Ontwerp je project en realiseer het

Ontwerp je project en realiseer het

Algemene Info

De VZW steunen en lid worden? Zie mogelijkheden en prijzen op Lidgeld.

Plaats: Antoon Catriestraat 6, 9031 Drongen

Schrijf in op de Nieuwsbrief

Werken in de FabLab

Werken in de FabLab