Arduino Kids

arduinoLeer het Arduino platform gebruiken: domotica, automatisering, robotica, sensorwaarnemingen, en meer wordt mogelijk zodra je de basisprincipes van Arduino onder de knie hebt. We bieden workshops, labo’s en kampen aan. Begin altijd met een Introductie Labo. Zo weet je wat je kunt verwachten: een combinatie van bouwen, elektronica en programmeren. Gebeten door de microbe? Volg een Junior sessie of een kamp!

Agenda en Reserveren

Geen bericht gevonden


Details

Duur: Workshops van 1 of 2 uur die meerdere weken doorloopt zodat kinderen zich de principes eigen kunnen maken. Ook Arduino Kampen worden aangeboden
Begeleider: M.C Ciocci en B. Malengier
Voor Wie?: Kinderen van vierde leerjaar tot 14 jaar kunnen hier workshops op hun maat vinden. Kinderen jonger kan als ze aanleg blijken hebben: goed lezen en tikken, grote interesse in robots zelf programmeren

Soorten Labo’s

  1. Initiatie Arduino: Ben je 9 jaar of ouder? Wil je graag onder begeleiding kennis maken met Arduino?
    Voor makers en elektronicahobbyisten van alle niveaus is Arduino de belangrijkste ontwikkeling van de laatste jaren geweest. Het aansturen van projecten was nog nooit zo eenvoudig. In enkel uren krijg je de kans om je eerste stappen in de wereld van microcontrollerborden te zetten.
    Initiatie Arduino is een reeks van 3 sessies waarbij de kinderen kennismaken met de basisbeginselen van Arduino.
  2. Arduino Club 9+: Zodra je een initiatie gevolgd hebt kunnen we grotere projecten uitwerken. We selecteren interessante projecten en bouwen die dan. Een Arduino kloon is inbegrepen in de prijs, de materialen moeten extra opgelegd worden als het project mee wil nemen naar huis.
  3. Arduino Kamp: Een Arduino kamp gaat door tijdens een schoolvakantie. We werken een week met Arduino projecten en prototyping. Verder is er tijd voor sport, spel en ontspanning.