In 2020 werd met de steun van Digital Belgium Skills Fund het project Inclusieve KET’s gerealiseerd.

Binen dit project werden in totaal 179 activiteiten gerealiseerd voor een totaal van 1759 rechtstreeks bereikte personen.

Het opleidingstraject FabZero werd ontwikkeld en twee maal uitgevoerd.
We legden dan ook we de basis voor een interregionale netwerk aan maker spaces en sociale partners.

Het eindverslag en documentatie rond FabZero zijn beschikbaar:

Verslag

VIDEO: FabZero – visie
In deze video stellen we onze visie en het algemeen concept van FabZero voor binnen het Inclusieve KET’s project.

VIDEO: Fabzero – testimonials
Hier bieden we testimonials van enkele deelnemers van FabZero 2020 binnen het Inclusieve KET’s project

BOEKJE: Afgestudeerden FabZero 2020

Digitale fabricatie technieken moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Inclusieve KET’s zorgt daarvoor, met een kwaliteitsvolle opleiding FabZero, onderdompeling in de digitale maakwereld via Bootcamps, en kennismakers via smaakmakers naar een breed publiek. Iedereen kan zich uitleven, verdiepen en verbreden in  openlabs in eigen buurt!

FabZero is een intensief opleidingstraject over 3 maanden waarbij je meester wordt in de digitale productie technieken. Een brede waaier van onderwerpen komt aanbod, gaande van design, machines en processen, elektronica en programmeren tot IOT, AI en documentatie met versiebeheer.

FabZero is een (intensief) trainingsprogramma met 13 modules plus een geïntegreerd afstudeerproject. De 13 modules bestaan uit 42 contacturen plus 52 uur zelfstandig werk. Het afstudeerproject biedt 6 contacturen plus 18 tot 40 uur zelfstandig werk. De wekelijkse les (contacturen) wordt gecombineerd met 1 dag open lab om de taken uit te voeren. Het doel is een gedegen digitale opleiding die zal leiden tot permanente kennisverankering.