Zomer Kamp 10+: Sweet Pie botenbouw- 6-10 juli

Zomer Kamp 10+: Sweet Pie botenbouw- 6-10 juli

Datum: 2020/07/06 ma - 2020/07/10 vr
Tijdstip:09:00 - 16:00

Prijs:€0,00
Beschikbare Plaatsen
Nog 0 plaatsen

Leeftijd: 10j tot 14j

Omschrijving

Wat? Een boeiende 5-daagse in het teken van botenbouw.

We bouwen een echte boot, de Sweet Pie, onder begeleiding van een ervaren bootbouwer.

De Sweet Pie is een houten stitch and glue roeibootje, die, met de nodige modificaties ook gebruikt kan worden als zeilbootje. Het meet ongeveer een 4 tal meter en kan genoeg plaats voorzien voor 8 kinderen plus begeleider.

Heb je altijd al eens een houten boot willen bouwen? Heb je ooit afgevraagd hoe ze vroeger boten bouwden en hoe ze het nu doen? Je ontdekt alles tijdens dit kamp.

In het kamp leren we hoe we een boot uittekenen en dat recht lijkende banken helemaal niet zo recht zijn. Daarna gaan we verder met de, op voorhand ruw uitgesneden houten platen, af te werken en te verbinden met elkaar door middel van de ‘stich and glue’ techniek. Gaatjes boren, nagels inslaan, draadjes vastdraaien én werken met epoxy. Het komt allemaal aan bod. Daarna gaan we kijken naar het interieur van de boot en hoe we stevigheid creëren door middel van glasvezelmatten toe te voegen op het hout. Als laatste schilderen we de boot en gaan we er, mits goede weersomstandigheden, en tochtje mee gaan maken op het strand in de Haan.

*Wanneer het kamp over is, en alle kleine details gefixt, en alles veilig is zijn nodigen we je ook uit om de boot te testen aan de Belgische kust onder toezicht van de Windhaan (de Haan).

Praktisch

Voor wie? 10j tot 14j
Wanneer? 6/07/2020–10/07/2020
Aantal deelnemers: maximum 10 (kamp gaat door vanaf 6 deelnemers)
Begeleider: STEAM Edutrainer van De Creatieve STEM vzw, in samenwerking met Whaleboat.
Duur: 9u00 tot 16u00.
Kostprijs 160€.

  Een aanrader voor jongeren die niet schrikken van uitdagingen. Dit kamp wordt gesteund door STEM partnerschap MaakBib, Inclusieve Ket’s, Ingegno.

  Opvang

  Het is mogelijk vanaf 8u30 de kinderen af te zetten. Vanaf 16u00 kunnen de kinderen terug opgepikt worden tot ten laatste 17u00.


  Plaats Reserveren

  Dit evenement is volgeboekt.

  Locatie

  Ingegno Makerlab

  Categorie