Python & Raspberry Pi voor Makers, 15+, minireeks vanaf 9/06/2021

Python & Raspberry Pi voor Makers, 15+, minireeks vanaf 9/06/2021

Datum: 2021/06/09 wo
Tijdstip:18:00 - 21:00

Leeftijd: 15+

Omschrijving

INSCHRIJVEN

Wat?
Je denkt aan een project die wat meer rekenkracht vereist? Aansturen van een CNC, een echte app op een computerscherm, verwerken van data … Dan is dit een minireeks voor jou.
Je krijgt de basis van Raspberry Pi:

 • Wat is Raspberry Pi?
 • Hoe installeren?
 • Wat is linux, het operating systeem van Raspberry Pi?
 • Wegwijs in de interface.

Maar wat doe je met een Raspberry Pi? Je kan er eigen programma’s op laten draaien, maar dan moet je wel de basis van programmeren aanleren. Wij kozen voor Python als programmeertaal.
Waarom zou je Python moeten leren? Gebruik je regelmatig Instagram, Dropbox of lees je eens de New York Times? Dan ken je projecten die Python gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Python is één van de meest gebruikte programmeertalen die ook gemakkelijk is in gebruik. Met het oog op leesbare code en een waaier aan bibliotheken kan het bijna overal gebruikt worden. en het is makkelijk om te leren. Steeds meer bedrijven ontdekken Python, het kan dus van waarde voor je CV zijn. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Python en waarom is het relevant is.
 • We leren hoe we python kunnen gebruiken voor physical computing.
 • We leren hoe we met python in de cloud kunnen werken.
  https://colab.research.google.com/notebooks/intro.ipynb
  https://cocalc.com/
 • We leren korte python scripts schrijven om geautomatiseerde acties uit te voeren.
 • We leren hoe de basis van Python werkt: strings, lists…

Je hebt nu de achtergrond van python, en van Raspberry Pi. Bedoeling is natuurlijk deze te combineren. We onderzoeken dus welke python we voor Raspberry Pi kunnen gebruiken, en hoe we er physical computing projecten mee kunnen doen die sensoren uitlezen en data verwerken. We leren werken met bv
https://trinket.io/mission-zero
https://create.withcode.uk/

Met deze kennis kun je nu aan de slag. We geven uitleg bij enkele voorbeeld projecten zoals bijvoorbeeld Familiekiosk of Intel.letto.

Hoe?
De lessen gaan online via zoom door. Deelnemers krijgen enkele dagen voor de start de zoomlink voor de sessies. Er is mogelijkheid tot 1-1 vragen/extra uitleg tijdens de openlabs te Ingegno MakerSpace. Uiteraard is online afspreken met de lesgever ook een optie.
Lesmateriaal en recordings van de sessies worden uitsluitend met de deelnemers gedeeld.

Voorkennis. Je beschikt over een Raspberry Pi starter kit (Pi 3B+ of 4B) met reeds geïnstalleerd besturingssysteem, of bent in staat met onze slides over virtualbox een virtuele RPi op te zetten. Heb je een echte RPi, dan heb je ook de bijbehorende randapparatuur: HDMI scherm, usb toetsenbord en muis. Na bevestiging van inschrijving krijg je via mail extra info.

Wil je meer stof voor makers? Surf naar FabZero: Inclusieve KET’s, ingericht door De Creatieve STEM.

Details

For who? 15+
When? 3 woensdagavonden 9/06, 16/06, 23/06 van 18u00 tot 21u00
Allowed: maximum 12
Time: 18u00 tot 21u00;
Price: 35€.
Register: Vul dit formulier in

Payment

In the EU? We prefer payment via bank transfer on BE53 9731 1736 2253 of the amount due, with message your name as given in the register form (and COUPON code if you have a reduction coupon). You can use the Global option if more convenient for you.

Global? Pay through Stripe (allows credit cards):


Categorie