Arduino voor Makers, 13+, minireeks vanaf 9/06/2021

Arduino voor Makers, 13+, minireeks vanaf 9/06/2021

Datum: 2021/06/09 wo
Tijdstip:18:00 - 21:00

Leeftijd: 13+

Omschrijving

In samenwerking met ArdLab een mini lessenreeks voor wie de basis van Arduino wilt doorgronden en zich wilt verdiepen in de boeiende wereld van de makers.

INSCHRIJVEN

Wat?
In deze reeks ga je je verdiepen in de basis van Arduino op een gestructureerde manier en krijg je inzicht in de vele mogelijkheden van deze microprocessor. Je gaat werken met de Arduino IDE, en leert verschillende componenten kennen en gebruiken: potentiometer, drukknop, LED, servo, LCD shield …
De lessen zijn zo opgebouwd dat je deze componenten volledig doorgrond, dus specifiek het physical computing, wat betekent de combinatie tussen programmeren en elektronische componenten. Dit vergt een speciale aandacht voor wat fysisch mogelijk is met deze componenten.
De aanpak zorgt ervoor dat je de opgedane kennis en manier van werken ook kunt gebruiken met componenten die niet aan bod komen in de les.

Hoe?
De lessen gaan online via zoom door. Deelnemers krijgen enkele dagen voor de start de zoomlink voor de sessies. Er is mogelijkheid tot 1-1 vragen/extra uitleg tijdens de openlabs te Ingegno MakerSpace op do avond of zaterdag namiddag.
Lesmateriaal en recordings van de sessies worden uitsluitend met de deelnemers gedeeld.

Voorkennis. Je hebt een minimale basiskennis van Arduino: je weet wat een breadboard is en hoe de Arduino IDE eruit ziet en je kan een led doen blinken.

Wil je meer stof voor makers? Surf naar FabZero: Inclusieve KET’s, ingericht door De Creative STEM.

Details

For who? 13+
When? 3 woensdagavonden 9/06, 16/06, 23/06 van 18u00 tot 21u00
Allowed: maximum 12
Time: 18u00 tot 21u00;
Price: 35€.
Register: Vul dit formulier in

Payment

In the EU? We prefer payment via bank transfer on BE53 9731 1736 2253 of the amount due, with message your name as given in the register form (and COUPON code if you have a reduction coupon). You can use the Global option if more convenient for you.

Global? Pay through Stripe (allows credit cards):

Cursus materiaal uitlenen

Deelnemers kunnen een kit met de nodige componenten uitlenen om te reeks te volgen. Elke deelnemer moet het geleende pakket na de cursus teruggeven of 80 eur ervoor betalen.


Categorie