Clubs

Net zoals de opleidingen bij de sportclub, kun je bij De Creatieve STEM ook  Makers opleidingen volgen. Dit zijn onze makers clubs.

Agenda en Reserveren


Welke club is geschikt voor mijn kind?

Selecteer je club als volgt:

 1. Kies een club in je buurt. Enkel te Gent/Drongen in de Ingegno Maker Space zijn er verschillende types club gericht naar verschillende profielen.
 2. Voor de clubs in de Ingegno Maker Space werkt het als volgt:
  1. Ben je beginner? Of wil je eerder recreatief aan maken doen? Dan zijn er de woensdagnamiddag de Pruts&Co clubs voor twee leeftijdsklassen: 1e tem 3e leerjaar en 4e tem 6e leerjaar.
   Er wordt gewerkt rond design thinking en aan een groepsproject.
  2. Kun je al maken? Kun je op je eentje geconcentreerd doorwerken? Hou je van zelfstandigheid? Mag het iets moeilijker en vrijer? Dan zijn de zaterdagclubs geschikt voor jou, de voormiddag de junior, de namiddag de 9+.
   Er wordt aan projecten gewerkt, ook physical computing (eg Arduino)
  3. Wil je daarnaast ook nog meer theorie? Wil je het waarom ook echt begrijpen? Dan is er de Pro groep op zaterdag van 13 tem 14u, waar op meer klassikale manier les gegeven wordt rond elektronica, wiskunde, natuurkunde, ontwerpen en programmeren. Deze groep is enkel op selectie op basis van de ervaring met de andere clubs.
 3. Daarnaast zullen er losse events zijn waar apart op kan ingeschreven worden. Aan te raden als je een club volgt en van een specifiek thema meer wil.
 4. Verder zijn er op donderdagavond de openlabs van 18 tem 21u. Iedereen is daar welkom om aan je eigen projecten te werken, en deel te zijn van de community.