OpenLab

OpenLab is het moment waarop je je club creaties afwerkt, aanpast, hackt of oppimpt. Elke clubsessie heeft een specifiek openlab moment waarop je verwacht bent. Was je belet of wil je extra verderwerken, dan kom je gewoon op een andere openlab sessie die je past.

De begeleider van de openlab sessie houdt een oogje in het zeil en helpt waar nodig. Kinderen van verschillende clubs werken naast elkaar, en helpen ook waar nodig.

Agenda

Maker Wie? FabLab Wat?

De Ingegno Maker Space is een makerspace voor kinderen vanaf 6 jaar te Gent , ondersteund door De Creatieve STEM VZW. In de Ingegno Maker Space zijn er fablabmomenten waarbij iedereen welkom is, workshops met inschrijving, en openlabs voor het afwerken van je projecten.

De Ingegno Maker Space promoot wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) ter ondersteuning van de ontwikkeling van kinderen vanaf 6 jaar, om hun aangeboren capaciteit voor spel, creativiteit en innovatie te kanaliseren in productontwikkeling en entrepreneurschap.

Een vrijwilliger van de VZW biedt ter plaatse advies bij 3D-printen, elektronica, Arduino, houtbewerking, laser cutting, programmering, little bits, naaien, knutselen en het maken van alle soorten! Het is de bedoeling dat de kinderen tijdens een openLab hun projecten afwerken en uitdiepen.

Little bits project maken met papa. Super!

CreaBotLab

Ontwerp je project en realiseer het

Ontwerp je project en realiseer het

Alle machines en tools zijn ter beschikking, klein verbruiksmateriaal is inbegrepen in de club workshop inschrijving. Grotere stukken kunnen indien gewenst ter plaatse aangeschaft worden.

Algemene Info

De VZW steunen en lid worden? Zie mogelijkheden en prijzen op Lidgeld.

Plaats: Antoon Catriestraat 6, 9031 Drongen

In samenwerking met Ingegno bieden we ook een brede waaier van hands-on, maker, DIY, STEM naschoolse programma’s, workshops en verjaardagsfeestjes voor kinderen, tieners en volwassenen, kijk op www.ingegno.be en schrijf in op de Nieuwsbrief

Werken in de FabLab

Werken in de FabLab